torsdag, april 05, 2007

Varning för billiga gör-det-själv-paket!


Ibland får vi höra att våra avgjutningar är för dyra och att det finns mycket billigare avtryckspaket i affären. Dessa masstillverkas i Asien och bygger på att man själv gör alla momenten hemma. Man ska blanda avtrycksmassa, göra avtryck, gjuta gips, måla och limma fast sin skapelse på en medföljande platta.
Vi bad två nyblivna föräldrar om hjälp att göra en jämförande studie. De fick ett gör-det-själv-paket av det vanligaste märket (börjar på "B") och gjorde en avgjutning enligt anvisningarna. Resultatet ser du här intill.
Föräldrarna tyckte att det var väldigt svårt att trycka ner babyns fot i avtrycksmassan, att det var besvärligt att gjuta gips i formen, och att det dessutom var svårt att få till de självhäftande bokstäverna snyggt.
De blev inte särskilt nöjda med resultatet.
Som en jämförelse gjorde de också samma dag sin bebis avtryck i vår speciella avtryckslera. Vi är inte klara med deras avgjutning än, men det ska bli spännande att jämföra fötterna och resultatet!

Själv anser jag att bilderna som finns på utsidan av dessa kartonger är rena lurendrejeriet, det går inte att uppnå ett sådant resultat själv.

Hör du till dom som har fått eller köpt ett sådant här billigt gör-det-själv-kit? Har du lyckats tillverka en egen avgjutning som ser något sånär ut som din bebis fot eller hand? Grattis säger jag då! Många som ringer till oss har gett upp utan att det blivit någonting alls!

Vi får ofta förfrågningar om vi kan använda sådana här hemmagjorda gipsavgjutningar som underlag för någon av våra tavlor eller glasblock. Och det går oftast bra! Ring eller maila först om du vill skicka in en gipsmodell till oss!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller verkligen med om att man känner sig lurad av bilderna på utsidan. Som tur var köpte jag inte lådan själv utan fick den i doppresent. För det första var det nästan omöjligt att hålla fast Emmas hand i avtrycksmojset, och sedan blev gipshanden jätteful med en massa luftbubblor och konstiga knölar. Man skulle egentligen ha klagat i butiken men man är ju för feg.

Anonym sa...

Du får gärna lägga dom glada föreldrarnas avtryck på min säng så jag kan ta med dom till skolan imon;) Puss